Лікувати чи видаляти: як обрати лікаря?

Після ретельного чек-апу порожнини рота, коли ви розумієте, що настав час відвідати стоматолога, нерідко виникає ще одне важливе питання: до якого лікаря записатися на прийом? Ми допоможемо вам розібратися в цьому питанні та зробити правильний вибір.

Стоматолог-терапевт: Якщо виникли проблеми, пов'язані з карієсом, зубними пломбами, лікуванням зубної емалі або ясен, то стоматолог-терапевт - це той, до кого слід звернутися. Наприклад, якщо у вас є болючі відчуття тільки під час пережовування їжі, то це говорить про те, що у вас десь є каріозна порожнина.

Стоматолог-хірург: Якщо вам потрібне видалення зуба, імплантація, вирішення проблем із зубним корінням або інші хірургічні втручання в порожнині рота, стоматолог-хірург стане вашим найкращим вибором. Наприклад, якщо біль постійний, з підвищенням температури тіла, виник великий набряк, це говорить про те, що запальний процес вийшов за межі кореня зуба. Тут ситуація неоднозначна, але краще для початку записатися до стоматолога-хірурга.

Стоматолог-ортодонт: Якщо у вас проблеми з прикусом, неправильним розташуванням зубів або потрібне встановлення ортодонтичних конструкцій то стоматолог-ортодонт буде вашим фахівцем.

Важливо пам'ятати, що лікарі-стоматологи мають широкий спектр знань і часто мають можливість надавати кілька видів допомоги. Якщо ви не впевнені, до кого звернутися, найкращим варіантом буде звернутися до стоматолога-терапевта. Він зможе оцінити вашу ситуацію і, за потреби, направити вас до фахівця іншої галузі.

Comments are closed.